Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Χειροτονία Πρεσβυτέρου ἀπὸ τὸν Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ.κ. Ἀνδρέα

Σήμερα Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Κόνιτσα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Μιχαήλ Παπακώστα, εν πληθούση Εκκλησία.
Απευθυνόμενος στον νέο Πρεσβύτερο ο Σεβασμιώτατος, και λαμβάνοντας αφορμή από την αναγνωσθείσα Ευαγγελική Περικοπή της παραβολής του άφρονος πλουσίου,  του επεσήμανε την ανάγκη να είναι αφιλοχρήματος και να μην επιτρέψει η ψυχή του να προσκολληθεί σε υλικά αγαθά και χρήματα.
Αναφέρθηκε σε παραδείγματα παλαιοτέρων Πρεσβυτέρων της τοπικής Εκκλησίας της Κονίτσης, οι οποίοι έχαιραν εκτίμησης και σεβασμού από το σύνολο του Ποιμνίου, όχι για τους πανεπιστημιακούς τίτλους και  την κοσμική τους μόρφωση, αλλά για την αφιλοχρηματία τους και την αγάπη με την οποία περιέβαλλαν τους Χριστιανούς.
Σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, ότι η φιλαργυρία είναι η ρίζα του κακού, χρησιμοποιώντας τον Παύλειο λόγο «ῥίζα γὰρ πάντων τῶν κακῶν ἐστιν ἡ φιλαργυρία, ἧς τινες ὀρεγόμενοι ἀπεπλανήθησαν ἀπὸ τῆς πίστεως καὶ ἑαυτοὺς περιέπειραν ὀδύναις πολλαῖς» (Α’ Τιμ. στ 10). Για τον λόγο αυτό κάλεσε τον νέο Πρεσβύτερο να έχει στην καρδιά του μονάχα τον Χριστό, ο οποίος θα αναπληρώνει κάθε έλλειψη και ανάγκη που θα συναντά στη ζωή του.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία ακολούθησε δεξίωση για όλο το Εκκλησίασμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.