Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο "Χαρουμένων Ἀγωνιστῶν"

ΜΙΑ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ  ΩΡΑΙΑ  ΕΥΚΑΙΡΙΑ  ΣΤΗ  ΔΥΣΗ  ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ
 ποὺ συμμετεῖχαν καὶ παιδιὰ τῆς Κατασκηνώσεώς μας.

Τά σχόλια καὶ κάποιες φωτογραφίες εἶναι ἀπὸ 
τὴν "Χριστιανικὴ Ἑστία" Λαμίας.




Τὸ 8ο Πανελλήνιο Διήμερο Συνέδριο Μαθητών Λυκείου,πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα Σάββατο 28/12/19 και Κυριακή 29/12/19 στους Αμπελοκήπους και στα Σχολεία της «Ελληνικής Παιδείας» Αμαρουσίου. 




 Το θέμα του Συνεδρίου ήταν : «ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ;» και αφορούσε στη βιολογική, κοινωνική και ψυχολογική ανάλυση και συνειδητοποίηση από τους εφήβους – συνέδρους του δώρου του Θεού που εστιάζεται στο φύλο του κάθε ανθρώπου. Οι εισηγήσεις του Ψυχιάτρου κ. Παύλου Νταφούλη, του φιλολόγου – Συγγραφέα κ. Μάριου Μιχαηλίδη και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, έπεισαν και τον πιο δύσπιστο μαθητή – ακροατή ότι η βιολογία, η ιατρική, η ψυχολογία, η κοινωνιολογία και η θεολογία συμφωνούν, ομόφωνα διακηρύσσουν και από κοινού προσυπογράφουν την αρχέγονη και αιώνια θέση της Αγίας Γραφής ότι ο Δημιουργός Θεός έφτιαξε τον άνθρωπο, άνδρα και γυναίκα, «άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς».






 Το όλο Συνέδριο περιελάμβανε επίσης μουσικά προγράμματα, αθλητικά δρώμενα,


 λατρευτικές ευκαιρίες και συνεστιάσεις μέσα σε κλίμα πρωτοχριστιανικής αδελφοσύνης και πνευματικής χαράς.





 Όλοι οι μαθητές έφυγαν με τις ωραιότερες αναμνήσεις στην καρδιά τους και με πλούσια δώρα στα χέρια τους, χρήσιμα είδη για τη σχολική τους και χριστιανική τους ζωή και αποθανάτισαν τη συμμετοχή τους με άπειρες φωτογραφίες παίρνοντας μάλιστα ως ενθύμιο του όλου γεγονότος από ένα Ημερολόγιο του 2020 με φωτογραφίες από τις πόλεις συμμετοχής. 
 


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός μόνο των συνέδρων μαθητών από όλη την Ελλάδα ξεπέρασε τους 400 !!! 




Μάλιστα εκπροσωπήθηκαν η Κύπρος και ο Ελληνισμός της μακρινής Αυστραλίας. 



Το 8ο αυτό Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Λυκείου σφράγισε το 2019 και άνοιξε νέους ορίζοντες στη σκέψη και ζωή των παιδιών ώστε να μη παρασύρονται από τη νοοτροπία της παγκοσμιοποίησης που θέλει να αντινομοθετήσει στον αιώνιο Νομοθέτη και Δημιουργό μας Θεό, αλλά να μένουν σταθεροί, βεβαιωμένοι και αμετακίνητοι στο Άγιο Ευαγγέλιο και στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας.