Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Βιβλιοπαρουσίαση : "ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ! ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ 1821!" (Τηλεμάχου Λαχανᾶ)

 

 


 Η Σ.Φ.Ε.Β.Α. (Συντονιστική Φοτιητική Ένωση Βορειοηπειρωτικού Αγώνος)  με πολλή χαρά και ικανοποίηση παρουσιάζει το νέο  βιβλίο του συγγραφέα και ερευνητή Τηλέμαχου Λαχανά, σε δεύτερη βελτιωμένη έκδοση η οποία εμπεριέχει πολυάριθμα στοιχεία και  πραγματοποιήθηκε  με την ευγενική χορηγία και επιμέλεια του συλλόγου μας. 

Το βιβλίο εμπεριέχει την συμμετοχή στον αγώνα για την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους από τον τουρκικό ζυγό, 5.000 (και πλέον) αγωνιστών από την τότε  Άνω Ήπειρο, από τους οποίους οι περίπου 1.000 πότισαν με το αίμα τους κάθε σπιθαμή της επαναστατημένης Ελλάδας. Πρόκειται για μία αξιόλογη προσπάθεια βασισμένη στο ερασιτεχνικό πάθος του κ. Λαχανά  για ανακάλυψη και παρουσίαση άγνωστων ιστορικών περιόδων και γεγονότων της ιστορίας της Βορείου Ηπείρου, που έφερε στο φως ωστόσο «θησαυρούς και διαμάντια» καλυμμένα  κάτω από τη σκόνη της ιστορικής λήθης και της αδιαφορίας της επίσημης ελληνικής πολιτείας.

Γιὰ περισσότερα πατῆστε τὸν παρακάτω σύνδεσμο :

https://www.sfeva.gr/F33C1AFC.el.aspx